Nijntje Beweegdiploma

Nijntje Beweegdiploma

Het halen van een zwemdiploma voor het jonge kind is voor veel ouders de normaalste zaak van de wereld en hoort bij de opvoeding. Het behalen van een Beweeg diploma voor jonge kinderen is nog niet zo vanzelfsprekend, maar o zo belangrijk voor de motorische, de sociale en de cognitieve ontwikkeling van het jonge kind.

In de leeftijdsperiode van 2 t/m 6 jaar vindt bij het jonge kind de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het kind zal beter kunnen vallen en opstaan zonder iets te breken. Het kind leert makkelijker fietsen, evenwicht houden, maar ook afstanden inschatten, het verbetert het aanpassingsvermogen in drukke omgeving of bij obstakels, etc. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen voor het jonge kind van groot belang om overgewicht tegen te gaan. Zodra het kind goed kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk.

Onze vereniging is officieel door de KNGU gecertificeerd het beweegdiploma aan te bieden. Aanmelden gaat via de website door invullen van het aanmeldingsformulier.
De lessen worden gegeven door juf Elbrich de Haan op de dinsdag- en woensdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur in het Vierkant (op dinsdag en woensdag) Heeft u een vraag? Stuur dan een naar e-mail naar info@venk-stenenman.nl

Aanmelden – Meer informatie