Gymnastiek

Gymnastiek

Gymnastiek is een van de belangrijkste onderdelen binnen onze vereniging. Het grootste aantal leden is actief in deze lessen. Niet verwonderlijk trouwens. Bewegen is namelijk erg goed je lichaam. Voor zowel kinderen als volwassenen zijn er lessen.
De trainster van alle gymgroepen is  Elbrich de Haan.  In een ongedwongen sfeer wordt geprobeerd zoveel mogelijk uit de kinderen te halen. Deze groepen worden ook wel gezien als recreatief turnen, met 1 of 2 uren les per week.
Met zowel peuters/ kleuters tot de oudere jeugd weet de trainster altijd een erg leuke les samen te stellen.

Voor de jongste groepen is er een mogelijkheid het Nijntje Beweegdiploma te behalen. Er is een diploma deel 1 en een deel 2. De trainster is bevoegd om de testen af te nemen. Elk jaar wordt er een evenement georganiseerd waarbij de jongste sporters kunnen laten zien wat ze allemaal al beheersen. Na afloop ontvangen ze dan hun diploma

Er zijn op vrijdag twee uren jongens gymnastiek. Gym voor jongens is lekker actief. Het omvat zowel spel als meer turngerichte lessen. Je leert alles over balans, kracht en snelheid. Jongensgym is vooral een breedtesport en richt op de totale motorische ontwikkeling.
Jongensgym is ook een mooie combi met andere sporten.