Gymnastiek

Gymnastiek

Gymnastiek is een van de belangrijkste onderdelen binnen onze vereniging. Het grootste aantal leden is actief in deze lessen. Niet verwonderlijk trouwens. Bewegen is namelijk erg goed je lichaam. Voor zowel kinderen als volwassenen zijn er lessen.
De trainsters van de groepen zijn Petra Borsch en Marleen Bergsma. In een ongedwongen sfeer wordt geprobeerd zoveel mogelijk uit de kinderen te halen. Deze groepen worden ook wel gezien als recreatief turnen, met 1 of 2 uren les per week.

Met zowel peuters/ kleuters tot de oudere leden weten de docenten altijd een erg leuke les samen te stellen.

Er zijn op dinsdag twee uren jongens gymnastiek. Deze lessen zijn in 2015 weer begonnen en de docent is Marleen Bergsma.

Galm gymnastiek

Galm staat voor Groninger Actief LeefModel , Sport activiteiten om 55+ weer actief aan het sporten te krijgen en een gezondere levenstijl te stimuleren. Verder zijn de sociale contacten erg belangrijk, samen sporten is gezellig en even napraten of andere sportactiviteiten samen ondernemen. Sporten kost energie maar geeft ook een hoop energie om weer en hoop dingen te ondernemen.
Het doel van de lessen is veel en veelzijdig bewegen, werken aan de conditie, coordinatie, uithoudingsvermogen, kracht. We beginnen met een warming-up en spierversterkende oefeningen daarna  elke week een andere sport zoals basketbal,korfbal,hockey, frisbee,badminthon, fitness, tennis, volleybal etc.afwisselende lessen, nieuwe vaardigheden leren, recreatieve sporten en spelvormen. Daarbij gebruiken we aangepast materiaal zoals zachte ballen, frisbees, verder wordt er ook rekening gehouden met de lichamelijke beperkingen die op deze leeftijd ook een rol gaan spelen.
Iedereen kan op zijn/haar eigen niveau prima meedoen met deze lessen.  De lessen worden gegeven door Petra Borsch.