Succesvol weekend voor de meiden van jazzdans en turnen

Afgelopen weekend kwam V&K-Stenenman uit op verschillende wedstrijden. De turnsters hadden een Noord Nederland toestel finale en de meiden van de jazzdans deden voor het eerst mee met het Iepen Frysk Kampioenskip D√Ľns.

Onder leiding van Kikki Ligthart waren de meiden van de jazzdans naar Jubbega afgereisd waar zaterdag de hele dag honderden dansers in verschillende disciplines hun beste beentje voor zetten. Het was de eerste keer dat V&K-Stenenman mee deed met een dergelijke wedstrijd dus het was best spannend om te zien hoe de groep zich zou verhouden tot de rest. Ze dansten op het gevoelige nummer Old Skin van Olafur Arnalds. Na een succesvol optreden bleek deze spanning overbodig want ze behaalden een prachtige tweede plaats. Een heel knappe prestatie van zowel de docent als de leerlingen. Dat beloofd nog wat voor de toekomst!

De turnsters o.l.v. Marian Talsma waren bij de noord Nederlandse toestel finales waar ze zich in december en januari al voor geplaatst hebben.
Senna de With, Chantal Hietkamp, Berber Koornstra, Esther de Jong hadden zich voor een aantal toestellen geplaatst.
Ze hebben alle vier prima gepresteerd en dat resulteerde uiteindelijk in twee maal een 5e en een 7e plaats voor Senna, tweemaal een 5e en een 6e plaats voor Esther, Berber pakte een gouden en een bronzen medaille en Chantal zelfs twee maal goud en een zilveren medaille.
Ondertussen was Merjema, een leerling van Angelique Bos, in Harkema voor ook een toestel finale. Ook zij heeft heel goed geturnd, ze behaalde een mooie zilver medaille.
Komend weekend mogen Senna, Berber en Chantal turnen op het NK all round en NK toestel finales.
Zij hebben zich dus al weten te turnen bij de beste 36 turnsters van heel Nederland. Zij maken kans om Nederlands kampioen te worden.