Meiden presteren zeer goed op halve finale NK

WINTERSWIJK – Afgelopen zaterdag was de halve finale van de 2e divisie turnen. Senna de With (jeugd 1) en Chantal Hietkamp (jeugd 2) turnden in de 4e wedstrijd. Voor beide was het er op of er onder want het NK is heel dichtbij. Vier keer per week trainen de meiden enorm hard, ze hebben er alles voorover om dit jaar de presteren op het NK.
Esther de Jong (junior 2) en Berber Koornstra (junior 1) turnden in de 5e wedstrijd.

Om een toestelfinale in de wacht te slepen moesten de turnsters zich weten te plaatsen bij de beste vier van het geturnde toestel. Ook dit brengt veel spanning met zich mee. Bij de allround van de jeugd turnsters gingen er totaal 18 door en bij de junioren 14 turnsters.
Senna en Chantal hebben uiteindelijk een zeer goede wedstrijd geturnd. Nog niet geheel foutloos, maar genoeg voor een plaatsje op het NK! Senna was 14e en Chantal 9e.
Daar zitten nog wat kansjes om zich nog wat hogerop te turnen. Senna en Chantal zitten nu al bij de beste 36 turnsters van heel Nederland. Een ontzettend knappe prestatie. Chantal had ook een goede oefening op het toestel sprong en brug en is door met deze twee toestellen naar het NK. Daar zullen straks de beste acht strijden voor de titel.

Esther en Berber hadden ook een spannende wedstrijd want ook zij wisten: een foutje maken en weg is het NK. Alle 4 toestellen gingen heel erg goed. Helaas viel Esther een keer van de balk en werd het nog lastig om genoeg punten te scoren voor doorstroming. Esther is 18e geworden en heeft dus ook goed gepresteerd.
Berber turnde een enorm goede sprong. Vorig jaar is ze Nederlands kampioen geworden en ze hoopte dan ook op een plaatsing voor dit toestel. Dit is weer gelukt! All round wist zij zich ook te plaatsen met een 10e plaats. De meiden hebben het allemaal prima gedaan en kunnen met goede moed beginnen aan de voorbereidingen voor de komende wedstrijden.