Geslaagde Fundag voor de groepen van het instap-turnen

Zaterdag 8 april hebben we weer mogen deelnemen aan een wedstrijd.
In de Rengerhal te leeuwarden was er een opstelling van 3 toestellen opgezet (vloer, rek en sprong) een aantal tribunes aan de zijlijn en een hoekje voor de organisatie.
De organisatie dit keer was niet door 1 of 2 verenigingen verzorgd, maar door 2 trainsters, die jaarlijks deze FUN- plezier wedstrijd proberen te organiseren.
Dit zijn Marjan Brouwer, Angelique Bos en Maaike Hiemstra. Daarnaast krijgen ze hulp van assistent trainers uit eigen clubs en vrijwilligers.

Het is een wedstrijd die ieder kind met een goed gevoel naar huis wil laten gaan, ingedeeld op geboortejaar en niveau.
Fun voor het beoefenen van de turnsport en het laten zien, wat je allemaal hebt geleerd. Dit is een dag waar met name de jongste leden vanaf 5 jaar tot +/- 10 jaar dit keer in het zonnetje worden gezet. Met name de recreant komt hier aan bod met later in het programma de startende selectie leden.

Er waren vier verenigingen aanwezig: V&K-Stenenman, SGC Stiens, Venk Leeuwarden en Frisia Beetsterzwaag.
De sfeer die belangrijk is en deze dag zo bijzonder maakt, is het samen tot 1 geheel laten brengen van de sporters. Een andere insteek dan bij officiële KNGU wedstrijden, waar een andere club trainer niet zo gauw meiden zullen bijstaan die niet van dezelfde club zijn. daar is ieder haar eigen club.
Vandaag begeleiden de trainers een groepje en het maakt niet uit of daar nou wel of geen eigen club leden in turnen een ieder ziet op dat moment de trainers als één.

Onze vereniging kwam aan bod in de 4e wedstrijd ronde. Dit waren startende selectie leden die ook voor het eerst dit seizoen een officiële kngu wedstrijden hebben geturnd waarvan een aantal meiden voor het eerst een wedstrijd turnen. Dat we aanwezig waren met grote groep was goed op te merken, de wedstrijdvloer kleurde helemaal rood door de prachtige turnpakjes..
Bij gewone wedstrijden worden de deelnemers streng gecontroleerd door de juryleden en gaat niet altijd iedereen met prijs naar huis, nu was het vandaag voor iedereen prijs.
Er was wel een jury en een erepodium want dat hoort er bij. De dames die niet op het podium stonden, werden beloond met een 4e plaats, dit motiveert en brengt trots voor iedere turnster.
Ook kregen ze naast een medaille, een diploma aangeboden met hun behaalde cijfers en een prachtige roos.

Het enthousiaste publiek maakte de sfeer zo goed dat de leden zich allemaal ware sterren voelden, iedereen klapte en moedigde alle sporters aan.
Kortom het was een goed georganiseerde wedstrijd met een warme gezelligheid.

Onze turnsters en hier hun prestaties:
Amarens Loonstra geb.jaar 2010 niv D5 een 2e prijs
Luna Oldenburger geb.jaar 2009 niv D2 een 3e prijs
Anna Offenga en Emily Gjaltema geb.jaar 2010 niv D4 een(anna) 2e en (emily) 1e prijs
Aylin Kozkurt, Lynn de With, Benthe Reitsma, Lisa de Groot, Natalia Lewandoski, Demi jaspers, Juul Aalders en Ninthe van Arum.
geb.jaar 2009 niv D4 hier was Juul 1e Demi 2e en natalia 3e de andere meiden kregen een 4e prijs
Merjema Becirovic en marilene la fleur van Dalen geb.jaar 2007 niv D4 een (merjema) 1e prijs ( Marline) 2e
Kayleigh Speelman, Sharon Visser, Silke Hoitema, Birgit Douma en Jennifer Brandes geb.jaar 2006 niv D4
Kayleigh 1e Silke 2e Jennifer 3e de andere meiden een 4e prijs
Danielle Westra, Mette Boosman en Sarina van Riet geb,jaar 2008 niv D4
Mette 1e sarina 2e en danielle 3e