Dansers schitteren tijdens voorstelling in de Harmonie

LEEUWARDEN – Stichting Sportbevordering Leeuwarden organiseerde zondag 18 juni weer een jazzdansfestijn in de Harmonie in Leeuwarden. Dit evenement geeft alle dansscholen en verenigingen een podium om hun dansen aan een groot publiek te laten zien.
Het was een prachtig show met 16 jazzdansgroepen van uiteenlopende leeftijden. De docenten zijn vrij in het bedenken van de dansen en met jazzdance kun je vrolijke, stoere of ook ontroerende choreografien maken en dat maakt het jazzdansfestijn altijd ontzettend leuk en verrassend om naar te kijken.

V&K-Stenenman was er met de drie groepen die onder leiding staan van Kikki Ligthart. De jongste groep dansers mocht als eerste het podium op met de dans Het is feest, het was inderdaad een zeer feestelijke dans te laten zien. Later lieten de andere meiden een ontroerende moderne dans zien met de titel When it is not enough. En als afsluiter hebben de leden Brittney en Silke, van onze oudste groep, een prachtig duet gedanst. Voor de jazzdance afdeling was een succesvolle dag om het dansseizoen mee af te sluiten. Lijkt het je ook leuk om te dansen en op te treden? De groepen kunnen nog wel wat enthousiaste leden gebruiken, kijk op de site voor het lesrooster.