Chantal Hietkamp behaalt goud!

HARLINGEN – Afgelopen weekend vond in Alphen aan de Rijn het NK turnen dames eerst en tweede divisie plaats. Het was een wedstrijd met een gouden rand.

V&K-Stenenman reisde met maar liefst drie turnsters af voor de meerkamp finale op zaterdag. Senna de With, Chantal Hietkamp en Berber Koornstra behoren door het meedoen aan deze wedstrijd al tot de beste turnsters van hun leeftijd en niveau in deze landelijke competitie.
Dat is op zich al een hele prestatie. V&K- Stenen Man had met onder andere deze drie deelnemers al een sterk voorseizoen achter de rug. Senna is kampioen in de competitie van de drie noordelijke provincies en Chantal Fries Kampioen van dit seizoen. Berber haalde ook al meerdere medailles binnen tijdens wedstrijden. Tijdens het NK lieten alle drie turnsters op het toestel sprong een nieuwe oefening zien. Spannend, maar als je bij de besten wilt horen moet je risico durven nemen. De evenwichtsbalk is altijd weer een zenuwslopend moment in de wedstrijd. Ook hier werd goed geturnd door de drie dames. Het is de kunst een sterke oefening met veel plussen foutloos te draaien en niet van de balk af te vallen. Dit is alle drie turnsters eveneens goed gelukt. Na ronde drie en vier, brug en vloer, wordt de score van de diverse toestellen van de meerkamp opgeteld. De drie turnsters zaten goed in hun ritme en deden mee op het hoogste niveau door rond of ruim boven de 50 punten te scoren op hun oefeningen.

Zondag was het tijd voor de toestelfinales. Zowel Chantal (twee toestellen) als Berber (één toestel) hadden zich hiervoor geplaatst.

Chantal mocht op het toestel sprong de gouden plak in ontvangst nemen, een fantastische prestatie waarna zij zich nu Nederlands Kampioen tweede divisie jeugd op sprong mag noemen. Berber en Senna behaalden uiteindelijk een 4de en 30ste plaats in het klassement.

V&K-Stenen Man is supertrots op deze turnsters en hun trainster Marian Talsma dat ze, uit ruim vijfhonderd turnsters bij de start van de competitie, zijn geëindigd op dit niveau.