Laatste foto's

Laatst gewijzigd

Nest Shipping en Arends Scheepvaart nieuwe kledingsponsors voor wedstrijdturnsters


Woensdagavond werd in het Noorderke door Nesta Shipping en Arends scheepvaart een overeenkomst ondertekend. Namens V&K-Stenen Man waren Piet de With (voorzitter) en Andries Cuperus (penningmeester) aanwezig. De twee genoemde bedrijven verzorgen vanaf heden de sponsoring van de presentatiepakken voor wedstrijd-turnsters van V&K-Stenen Man in de komende drie jaar. Beide heren, Sander Alberda van Nesta en Dirk Arends van Arends Scheepvaart, hebben al lange tijd een bijzondere band met V&K-Stenen Man. Dat maakt deze sponsoring zo bijzonder. Deze band gaat terug naar de periode waarin in Harlingen een groep jongens onder leiding van toenmalig trainer Wim Burry hoge resultaten boekte met hun springroep turnen.
Sander en Dirk maakten deel uit van deze groep en hebben veel mooie herinneringen aan deze tijd.
Tijdens de bijeenkomst afgelopen woensdag kwamen de verhalen over deze roemruchte periode uiteraard naar voren. Zo wist Sander nog te vertellen dat hij eigenlijk door zijn moeder naar turnen werd gestuurd omdat hij wel wat beweging kon gebruiken. Daar werd uiteindelijk zijn talent voor deze sport ontdekt. `Er werd vroeger getraind in de gymzaal aan de Fabrieksstraat, ‘ vertelde Dirk. Ook deze zaal was, net als de huidige trainings-accommodatie, niet echt geschikt voor de turnsport. Daarom begon de aanloop al in het toilet en werd via een merkwaardige slinger-route toch uiteindelijk de sprong gewaagd. Het beruchte piekuurtje voorafgaand aan de training kwam ook nog even naar voren. In heel Nederland deden de beide heren met hun inmiddels vriendengroep mee aan de turnwedstrijden. Het waren andere tijden, maar aan de verhalen te horen vooral mooie tijden.
Je zou dus kunnen zeggen dat de vroegere generatie Harlinger topsporters de huidige generatie in de arm neemt. V&K-Stenen Man is daarom heel erg blij met deze nieuwe kledingsponsors.
De wedstrijdkleding is een belangrijk onderdeel van het de nieuwe kledinglijn waar al binnen de club al een tijdje aan wordt gewerkt. Voor alle onderdelen van de club wordt per ingang van komend seizoen gestart met het aanbieden van clubkleding . Leden kunnen dan net als bij andere sportclubs sportkleding aanschaffen in de clubkleuren van V&K-Stenen Man.

Mooie afsluiting turnseizoen tijdens Friese kampioenschappen toestel

Drachten - Afgelopen weekend waren de Friese kampioenschappen toestel. Dit was de laatste wedstrijd van het seizoen en werd gehouden in een prachtig aangeklede turnhal, een hal waar iedere turnster wel in wil sporten.
Deze wedstrijd werd georganiseerd door enthousiaste trainers, die zich geroepen voelden om deze fantastische wedstrijd na jaren van afwezigheid weer te verwezelijken.
De turnsters die meededen hebben zich geplaatst voor de finale omdat ze dit seizoen heel goed gepresteerd hebben tijdens de plaatsingswedstrijden. Tijdens deze wedstrijden konden ze een dagprijs winnen en de eerste 4 dames verdienden een plaats in de finale van afgelopen zaterdag.

Van V&K-Stenenman deden 4 meiden mee die worden getrained door Angelique Bos en Marian van Dijk-Talsma. De concurentie was groot en niet alle meiden hebben een medaille gewonnen maar hebben het wel heel goed gedaan.
Kirsten Postma zat heel dicht bij het podium, met maar 0.20 punten verschil werd ze 4e op sprong en 5e op brug. Lieke Odinga werd 9e op sprong en 10e op balk. Judith Hessels heeft een mooie 2e plaats en een medaille verdiend op het toestel balk en een 8e plek op brug en sprong.
De meiden mogen terug kijken op een goed seizoen, met een mooie afsluiting van het seizoen tijdens deze toestelfinale van de Friese kampioenschappen.


    

Dansers schitteren tijdens voorstelling in de Harmonie

LEEUWARDEN Stichting Sportbevordering Leeuwarden organiseerde zondag 18 juni weer een jazzdansfestijn in de Harmonie in Leeuwarden. Dit evenement geeft alle dansscholen en verenigingen een podium om hun dansen aan een groot publiek te laten zien.
Het was een prachtig show met 16 jazzdansgroepen van uiteenlopende leeftijden. De docenten zijn vrij in het bedenken van de dansen en met jazzdance kun je vrolijke, stoere of ook ontroerende choreografien maken en dat maakt het jazzdansfestijn altijd ontzettend leuk en verrassend om naar te kijken.

V&K-Stenenman was er met de drie groepen die onder leiding staan van Kikki Ligthart. De jongste groep dansers mocht als eerste het podium op met de dans Het is feest, het was inderdaad een zeer feestelijke dans te laten zien. Later lieten de andere meiden een ontroerende moderne dans zien met de titel When it is not enough. En als afsluiter hebben de leden Brittney en Silke, van onze oudste groep, een prachtig duet gedanst. Voor de jazzdance afdeling was een succesvolle dag om het dansseizoen mee af te sluiten. Lijkt het je ook leuk om te dansen en op te treden? De groepen kunnen nog wel wat enthousiaste leden gebruiken, kijk op de site voor het lesrooster.

 

Actueel

Dansers schitteren tijdens voorstelling in de Harmonie


Zilver op Friese kampioenschappen voor Merjema Becirovic


Chantal Hietkamp behaalt goud!


Succesvol weekend voor de meiden van jazzdans en turnen


Bloemen tijdens Algemene ledenvergadering


Geslaagde Fundag voor de groepen van het instap-turnen


Meiden presteren zeer goed op halve finale NK


Mooie opbrengst Poiesz Actie