Laatste foto's

Laatst gewijzigd

Feikje van Drooge zegt Dag na 50 jaar lesgeven

Na 50 jaar neemt de vereniging deze week met pijn in het hart afscheid van gymnastiek docente Feikje van Drooge. Ze heeft met bijzonder veel inzet duizenden Harlinger kinderen les gegeven en bijna iedereen die in Harlingen is opgegroeid heeft wel in het gymlokaal gestaan bij Feikje.

Als klein meisje van 4 is ze als lid begonnen bij Vlugheid & Kracht, ze had toen les van de heer Blom. Toen is de liefde voor het vak geboren. In 1967 is ze op 17-jarige leeftijd zelf begonnen met lesgeven bij de Chr. gymnastiekvereniging DINDUA, in 1971 vloeide deze club over in Vlugheid & Kracht, welke in 1990 samengevoegd werd met de Stenenman. De lessen van Feikje waren niet alleen recreatief gymnastiek, waarbij plezier in sporten voorop stond. Het was ook een kweekschool voor talenten die doorstroomden naar de afdeling turnen. Veel talenten hebben hun eerste handstand geleerd bij Feikje en hebben deze later met succes laten zien tijdens een wedstrijd NK turnen. Feikje zegt zelf over het lesgeven dat het altijd een heerlijk ontspannen bezigheid is geweest. Tijdens de lessen vergeet ze de wereld buiten de zaal en is ze alleen bezig met de sport en de leerlingen. De liefde voor de gymnastiek, de ontspanning die het gaf en het contact met de mensen heeft er voor gezorgd dat ze met veel plezier 50 jaar heeft lesgegeven.

Eigenlijk mocht ze vorig jaar al met pensioen, maar Feikje wilde nog graag even door met lesgeven en er moest natuurlijk ook goede vervanging komen voor de vele groepen die ze les gaf. En nu, na een jaar van afbouwen van de lessen, is afgelopen donderdag dan toch echt de laatste keer geweest dat ze haar enthousiasme voor de gymnastiek heeft overgebracht op de kinderen. Gelukkig zijn er twee goede vervangers voor haar gevonden. De gymnastieklessen zijn overgenomen door Petra Borsch en Marleen Bergsma. Ook zij staan met veel plezier voor de groepen en zetten zich in om de Harlinger jeugd de mooie gymnastiek sport bij te brengen.
Helemaal dag zeggen kan Feikje nog niet. Ze blijft nog wel langs de zijlijn betrokken bij de vereniging. Ze houdt zich namelijk nog bezig met de ledenadministratie van de vereniging en blijft op deze manier toch nog een beetje bij de club.

De vereniging neemt afscheid van een zeer betrokken docente, een docente die altijd een zeer belangrijk gezicht van de club is geweest. De hele week wordt ze overladen met bloemen, kadootjes en tekeningen van de leden en donderdag 16 februari heeft de voorzitter haar bedankt met een bos bloemen tijdens de laatste les. Hij heeft haar bedankt, namens de leden van het bestuur, de docenten en de leden, voor alles wat ze voor de vereniging heeft betekend. De vereniging zal haar als docent gaan missen.

Zelf wil ze via deze weg dag zeggen: Na 50 jaar wil ik DAG zeggen tegen leden en oud-leden, collegae en oud-collegae, bestuursleden en oud-bestuursleden, assistenten en oud-assistenten. Vooral de laatste groep wil ik extra bedanken. Zonder hun hulp tijdens de lessen had ik het echt geen 50 jaar kunnen doen.

 
Feikje met de vele kadootjes die ze heeft gekregen

 
Voorzitter bedankt Feikje voor haar tomeloze inzet al die jaren

4 turnsters door naar de halve finale NK


Zaterdag 11 februari waren we ingedeeld in Zierikzee om de kwartfinale NK te turnen.
Senna de With jeugd 1, Chantal Hietkamp jeugd 2, Berber Koornstra Junior 1 en Esther de Jong junior 2 moesten zich proberen te kwalificeren voor de halve finale. Dit is heel moeilijk want er mogen maar een aantal door naar de volgende ronde.

Senna de With was enorm gespannen maar kon dat goed onderdrukken en heeft goede oefeningen geturnd. Met een mooie 10e plaats mag ze op 8 april in Winterswijk haar halve finale turnen.

Chantal Hietkamp, Esther de Jong en Berber Koornstra zaten tegelijk in de wedstrijd en zij begonnen helaas direct met een val op een toestel. Esther turnde super brug oefening en de andere meiden moesten zich weer even herpakken. Beide daarna weer een fout en daardoor werd het wel heel spannend. Omdat er maar een aantal door mogen is het met fouten maken enorm moeilijk om door te kunnen stromen want het niveau is wel enorm hoog!
Op de balk herpakte Berber zich heel goed en werd zelfs 1e op dit onderdeel.
Chantal en Esther turnden op het laatste onderdeel de oefening van hun leven! Alles tot stand, ze wisten dat ´t moest als ze nog door wilden stromen.
Dat is gelukt! Enorm knap van alle dames om zich te plaatsen voor deze halve finale.
Heel veel succes op 8 april in Winterswijk.

  

De vereniging doet weer mee met Jeugd Sponsor Actie van de Poiesz


 
In de Poiesz supermarkt in het Oosterpark mocht afgelopen zaterdag 11 februari V&K Stenenman zich promoten ten behoeve van de Poiesz Sponsoractie. Leden, docenten en bestuursleden stonden de hele dag in de supermarkt om de klanten te vragen onze club te sponseren. En dit was een groot succes. Tot twee maal toe moest de buis met muntjes geleegd worden omdat ie overvol zat.

Tevens werd er een loting georganiseerd door de vereniging. Door het doneren van de sponsermunten kon je kans maken op een mooi boodschappen pakket.

V&K -Stenenman is gelukkig weer uitgeloot voor de Jeugdsponsoractie waarbij supermarktketen Poiesz deelnemende verenigingen steunen door middel van sponsormunten die bij de boodschappen en sommige actieproducten worden uitgedeeld. De klanten kunnen dan de munten in de verschillende buizen in de winkel deponeren. De voorgaande jaren heeft deze actie steeds rond de 1250 euro opgeleverd.

De actie duurt van 6 februari tot en met 2april, dus iedereen heeft nog genoeg kans om de club te sponseren.

Wij willen bij deze het personeel van de Poiesz bedanken voor hun gastvrijheid en natuurlijk alle klanten die ons gesteund hebben.

   
 

Actueel

De vereniging doet weer mee met Jeugd Sponsor Actie van de Poiesz


Goede resultaten behaald in Assen


Turnsters eerste plaatsingswedstrijd


Afscheid jazzdans docente Stephanie van der Wiel


Nieuwe clubkleding


Strijden om de titel Fries kampioen!


Kerstviering volleybal


Groots Sinterklaasfeest